Peritatge i assessorament tècnic previ a la compra d’una casa.

El mercat immobiliari sembla que es reactiva una mica. Per això també hi ha un increment de demanda d’informes tècnics per assessorar a particulars que estan interessats en comprar un habitatge usat o de segona mà.
És una opció molt recomanable: el punt de vista d’un tècnic ajuda a veure la necessitat i l’abast de les possibles obres de reforma, quin és l’estat de conservació i preveure quines inversions mínimes caldria fer per deixar l’habitatge en un bon estat. Tant per confort com en eficiència i estalvi en consums.
Un exemple contundent que em vaig trobar aquest mes de març en un assessorament tècnic a Girona va ser per la compra d’una casa amb construcció tradicional i amb una ampliació més recent amb bigues de ciment aluminòs. Aquest tipus d’estructura és molt resistent si no es veu afectada per humitats. Com es veu a la fotografia, una de les zones amb aquest tipus de bigues ha sofert un deteriorament molt important i ja es va estintolar amb bigues metàl·liques.

Narcís Cebrià i Llistosella
Bioconstrucció i oficina tècnica en gestió d’obra
narciscebria.cat 670342721

Imatge