Calendari de revisió o renovació dels filtres.

S’han acabat les vacances. S’acosta la tardor i comença un nou curs. És un bon moment per recordar si tenim deures pendents!

Per millorar la qualitat de vida a casa nostra, sovint fem servir aparells que tenen filtres. Tant si es tracta de filtres per a l’aire com filtres per a l’aigua, cal tenir en compte la seva vida útil, l’estacionalitat de les partícules que ens interessa evitar o altres particularitats que marquin el calendari més adient per netejar o canviar els filtres dels diferents aparells.

Si es tracta d’aparells d’aire amb ús habitual, normalment intentarem fer una neteja a cada canvi d’estació (trimestralment) i revisar-ne el bon estat de conservació. Si es tracta d’aparells de filtratge o depuració de l’aigua normalment serà la renovació per cicle de vida del filtre el que imposarà el calendari.

bioconstruccio i hàbitat saludablebioconstrucció i hàbitat saludable

 

 

 

 

 

 

En tot cas, és importantíssim estar al cas del calendari de neteja i revisió o renovació dels filtres. Si el filtre no té un manteniment adient, l’acumulació excessiva de partícules en el filtre l’arriba a saturar. En aquest cas, l’efecte del filtre sobre l’aire o l’aigua és contraproduent. No només es redueix el rendiment o cabal del filtre i acaben alliberant les partícules que estan dissenyats per retenir, sinó que també es poden acumular al·lèrgens, fongs i/o bacteris que acaben alliberant-se al medi per saturació del filtre.

La Salut comença a casa!

Setembre 2016.

bioconstruccio gestio obra gironaNarcís Cebrià i Llistosella
Bioconstrucció. Gestió de projectes i obres
narciscebria.cat 670342721