EcoSí 2013 . Sectorial de Bioconstrucció

La Direcció tècnica de EcoSí em va encarregar la dinamització de la sectorial de Bioconstrucció per a l’edició del 2013 de EcoSí, la Fira de la cultura Ecològica de les comarques gironies. Una de les novetats plantejades per aquella edició van ser les Àgores, el format de taula rodona amb un dinamitzador, uns pocs convidats experts i obert al públic interessat perquè hi pugui participar.

Vaig tenir poques setmanes per preparar-ho. I a més estàvem ultimant la presentació de Gironabioconstrucció a la mateixa EcoSí amb un taller pràctic d’aproximació a la bioconstrucció.

La participació a la fira de professionals de la bioconstrucció i l’ecoarquitectura havia minvat els darrers anys, de manera que era tot un repte canviar la tendència. La idea d’ajudar a la difusió i contribuir a fer difusió de la bioconstrucció em van esperonar.

Per a l’Àgora vaig plantejar un tema ambiciós: Quins són els reptes de la bioconstrucció a Girona?

I vaig contactar amb diferents professionals de contrastada experiència de les comarques gironines. Poques van ser les persones que es van excusar, de manera que vaig tenir la sort de comptar amb la participació de Gabi Barbeta, doctor arquitecte i professor a la UdG; Lluís Auquer, arquitecte; Maren Termens, arquitecta tècnica de El Taller de Palla; David Pradas, arquitecte tècnic de la Xarxa Gabi Barbeta, i  Oriol Balliu, autoconstructor de la seva casa de fang (sistema de COB). Em va faltar saber convèncer algun favricant de matèries primeres per a la bioconstrucció.

Després del breu torn de presentacions i aportacions dels diferents convidats, vaig obrir l’espai d’aportacions i preguntes a tot el públic.

L’experiència va ser molt enriquidora. I la participació va ser força alta. L’espai se’ns va fer petit, de manera que no va ser tant confortable com ens hauria agradat a tots.

Si voleu llegir més sobre l’Àgora de Bioconstrucció a EcoSí 2013 podeu accedir a l’article: Àgora Bioconstrucció EcoSí 2013.

Ecoarquitectura Girona Costa Brava
 
EcoSí 2013, la Fira de la Cultura Ecològica de Girona. 31 de maig, 01 i 02 de juny.
Organitza: Fira de Girona.
Direcció Tècnica: Dynamis.
Dinamització de la sectorial de Bioconstrucció: Narcís Cebrià, arquitecte tècnic, especilista en bioconstrucció i construcció tradicional.
 
Narcís Cebrià i Llistosella
Bioconstrucció i oficina tècnica en gestió d’obra
narciscebria.cat 670342721