Llars de foc, estufes i calderes de combustió.

Una llar de foc encesa és captivadora i molt confortable. Ningú es queda indiferent davant la presència del foc.

Hi ha molts aspectes interessants i beneficiosos per al benestar de disposar d’una llar de foc o d’una estufa. Tant si és amb llenya o amb biomassa. L’aportació de calor per radiació és sens dubte el més interessant, per la qualitat del calor i la sensació gratificant que hom sent per aquest tipus d’aportació de calor. Però hi ha molts altres aspectes positius, com la creació de circulació i renovació d’aire, la sostenibilitat del combustible i l’estalvi energètic.

llar de foc calefaccio

Si ens plantegem incorporar una llar de foc o estufa a casa, podem plantejar-nos infinitat de sistemes i combinacions per aprofitar d’una manera o altra l’energia. Des de la llar de foc estrictament decorativa per ús ocasional, tancada amb porta o no; les estufes d’alt rendiment, d’inèrcia tèrmica; fins a la llar de foc amb serpentí per produir aigua calenta sanitària i/o conductes d’aire per calefactar també per aire a diferents estances de la llar; passant pels diferents combustibles, manera d’alimentar-la i fins i tot de programar-la si és tipus caldera, els models i possibilitats a tenir en compte són molts. A més caldrà tenir en compte molts altres factors com la ubicació, el volum d’aire de la sala on es col·loca, l’aportació o no d’aire exterior directe, els materials del conducte de la xemeneia i de l’envolvent decoratiu, la producció de cendres i de pols, la necessitat de neteja periòdica i els diferents manteniments que implica cada sistema.

Per això, a més de buscar la garantia d’una venda i instal·lació professionals, és molt aconsellable fer un estudi previ amb un tècnic de confiança per escollir i dimensionar millor la nostra llar de foc, estufa o caldera de combustió.

Desembre 2016.

bioconstruccio gestio obra gironaNarcís Cebrià i Llistosella
Bioconstrucció. Gestió de projectes i obres
narciscebria.cat 670342721