El tècnic de confiança que gestiona i coordina el projecte i l’execució de l’obra, cada vegada més imprescindible.

El confinament ens ha fet reflexionar i adonar-nos-en de temes importants en referència al disseny i la manera de construir els nostres habitatges: Tenim les nostres cases dissenyades per estar-hi a gust? Per viure-hi de manera confortable? Els materials i els acabats afecten a la qualitat de l’aire interior i a la meva salut? El procés de producció de materials i la mateixa construcció són sostenibles i respectuosos amb el medi?

Els darrers anys es parlava més obertament de construcció sostenible, ecoarquitectura, biologia de l’hàbitat, construcció bioclimàtica, sistemes passius d’eficiència energètica i molts altres ítems que contemplats a la baubiologie o bioconstrucció. Abans de fer obres de reforma o rehabilitació, i també per la construcció d’obra nova, cada vegada més persones s’han plantejat fins a quin punt poden aplicar aquests criteris en el seu projecte.

Amb la situació actual, pren encara més rellevància aquesta qüestió. La qualitat de l’aire interior, l’emissió de COV’s, les radiacions electromagnètiques, la càrrega energètica i el cicle de vida dels materials, els sistemes tradicionals, la producció de proximitat, l’afectació al medi ambient, …. en definitiva, el confort i la salut de les persones que habiten les cases i edificis prenen la rellevància. I això és possible sense oblidar l’eficiència energètica, l’estètica i la innovació.

Per fer-ho possible és important qui fa el projecte, dissenyant i prescrivint com i amb què es construirà. Qui ho executa, amb professionalitat i rigor. Quins materials, amb criteris de sostenibilitat, integració i afectació a la salut. Però sobretot, qui serà l’usuari, amb la seves particularitats i gustos, maneres de fer i necessitats vitals.

I per aconseguir un resultat satisfactori, cal el compromís i la implicació de tots, treballant de manera coordinada. És aquí on els tècnics responsables del projecte i la direcció d’obra també tenen molta feina a fer. Especialment si, a més a més, el client ens fa l’encàrrec, com a professional de confiança, per fer la gestió integral del projecte i/o de l’obra.

La salut és important. El confort és important. Els habitatges i els edificis han  de contribuir positivament a la nostra salut i perjudicar mínimament l’entorn i el medi ambient.

La professionalitat, la formació, la implicació i el rigor de tots els professionals i empreses, que intervenen en el projecte i en la construcció, ha de tenir en compte també la vessant de la salut i benestar. És una necessitat urgent i irrenunciable.

L’assessorament des d’una oficina tècnica especialitzada en bioconstrucció, ja en fase de projecte, és molt important. La gestió i coordinació de totes les empreses i professionals que participen a l’obra, preveient i controlant tots els processos, és un plus imprescindible per aconseguir que la suma de tots comporti a un resultat realment satisfactori en tots els aspectes. Consulta’ns per una entrevista personal i veure quina solució és la més adequada a la teva proposta, i com podem posar la nostra experiència i la professionalitat de tota la nostra xarxa de col·laboradors al teu servei per dur-ho a terme.

Coneix alguns exemples de projectes i obres  en què he participat: projectes i obres .

Maig de 2020

bioconstruccio gestio obra gironaNarcís Cebrià i Llistosella
Bioconstrucció. Gestió de projectes i obres.
narciscebria.cat 670342721